DesignWall

Architecture: House W

December 11, 2009

Drawing on the typical form of the farm shed, CODA create a contemporary family residence that is both open and sheltered.

This project joins a constellation of existing sheds (shearing, painting and maintenance) across the site. The idea follows the ubiquitous three-sided farm shed, designed to face away from prevailing weather and provide shelter. The house is wrapped around two courtyards that are sheltered from the wind, rain and sun. The arrangement of the two houses creates a sheltered forecourt, a public space ready for the Christmas cricket match.

Located on 15 acres near Busselton, the new house replaces the family farmhouse. Teenage children and guests are located in separate quarters, enabling the house occupied mainly by the parents to be closed down and intimate.

Leave a Reply

x
Keep up-to-date with our bi-weekly newsletter

You’ll get

  • News, insights and features from the interior design and architecture community
  • Coverage on the latest projects, products and people
  • Events and job updates

Join now!
X

Sign up to the newsletter